Rasa Terkena Pulak Dengan CELCOM


          "Broadband weekly" ---> "Broadband Yes"  ---> "Sorry, your earlier request is still in progress. " . Apakah?? Pastu try la cabut sim dari handphone then letak kat broadband and try online. Aktiviti masa online adalah bukak chrome pastu bukak google.com . Cek kredit kena tolak rm0.10. Terus disconnect pasang balik kat handphone. Maknanye memang tak boleh pakai lagi la pakej ni. Tengah hari pulak nak try yg sebulan punya RM38. Pegi la kedai beli topup pastu topup la kat no nak beli pakej broadband ni. Selesai je topup tengok baki ada tapi kurang dalam RM8 - RM9. Pelik bin hairan nihhh. 


         Bila da terasa kredit macam hilang saya pon call la akak and abang celcom ni. Bila call tanya dia nak cek penggunaan untuk nombor saya. Bila da siap sahkan pemilik no dia pon cek. Katanya kredit tu disebabkan ada guna internet pagi tadi. Ok. Dah tau la kan sebab apa. 

         Apa yang paling best sekali adalah saya hanya online bukak google pastu terus off semula. Masa yang diambil dalam seminit and web yang dibuka adalah google je. Hanya seminit tapi bayaran yang dikenakan sehingga RM8 - RM9. Terfikir seketika... Berat jugak ye page google ni. =,=""" Sebenarnya What The F**k . Ok. Ni bisnes celcom.


         Pengajarannya pasni dah tak nak la online guna Celcom selagi tak sahkan pakej broadband berjaya. Sekian~~~~~
Comments
0 Comments