Rahsia Bulan Kelahiran(Jan - Jun)

Januari
  1. Bercita-cita tinggi dan orangnya serius, suka mendidik dan dididik.
  2. Sangat mudah melihat kelemahan orang dan suka mengkritik.
  3. Rajin dan setiap yang dibuat nampak keuntungan.
  4. Suka pada kecantikan, kekemasan dan teratur.
  5. Bersifat sensitif dan berfikiran mendalam.
  6. Pandai mengambil hati orang lain.
  7. Pendiam kecuali telah dirangsang.
  8. Agak pemalu dan mempunyai daya tumpuan yang sangat tinggi.
  9. Mudah mendisiplinkan diri sendiri.
  10. Badannya sihat tetapi mudah diserang selsema.
  11. Bersikap romantik tetapi tidak pandai memperlihatkannya.
  12. Cukup sayang pada kanak-kanak.
  13. Suka duduk di rumah.
  14. Setia pada segala-galanya.
  15. Perlu belajar kemahiran bersosial.
  16. Sifat cemburu yang sangat tinggi


Februari
  1. Berfikiran abstrak.
  2. Sukakan benda yang realiti dan abstrak.
  3. Bijak dan pintar
  4. Berpewatakan yang mudah berubah.
  5. Mudah menawan orang lain.
  6. Agak pendiam.
  7. Pemalu dan rendah diri.
  8. Jujur dan setia pada segalanya.
  9. Keras hati untuk mencapai matlamat.
  10. Tidak suka dikongkong.
  11. Mudah memberontak apabila dikongkong.
  12. Suka kegiatan yang lasak.
  13. Emosinya mudah terluka dan sangat sensitif.
  14. Mudah mempamerkan marahnya.
  15. Tidak suka benda yang remeh-temeh.
  16. Suka berkawan tapi kurang mempamerkannya.
  17. Sangat berani dan suka memberontak.
  18. Bercita-cita tinggi, suka berangan-angan dan ada harapan untuk merealisasikan impiannya.
  19. Pemerhatian yang tajam.
  20. Suka hiburan dan sukan.
  21. Suka benda yang bersifat seni.
  22. Sangat romantik pada dalaman tetapi tidak pada luaran.
  23. Berkecenderungan pada benda yang tahyul.
  24. Amat mudah dan boleh menjadi terlalu boros.
  25. Belajar untuk mempamerkan emosi
Mac
  1. Berpesonaliti menarik dan menawan.
  2. Mudah didampingi.
  3. Sangat pemalu dan pemendam rasa.
  4. Sangat baik secara semulajadi, jujur pemurah dan mudah simpati.
  5. Sangat sensitif pada perkataan yang dituturkan dan alam persekitaran.
  6. Suka pada kedamaian.
  7. Sangat peka pada orang lain.
  8. Sesuai dengan kerjaya yang memberi khidmat kepada orang lain.
  9. Tidak cepat marah dan sangat amanah.
  10. Tahu membalas dan mengenang budi.
  11. Pemerhatian dan penilaian yang sangat tajam.
  12. Kecenderungan untuk berdendam jika tidak dikawal.
  13. Suka berangan-angan.
  14. Suka melancong.
  15. Sangat manja dan suka diberi perhatian yang sangat tinggi.
  16. Kelam kabut dalam memilih pasangan.
  17. Suka dengan hiasan rumahtangga.
  18. Punya bakat seni dalalm bidang muzik.
  19. Kecenderungan pada benda yang istimewa dan baik.
  20. Jangan terlalu mengikut selera atau perasaan
April
  1. Sangat aktif dan dinamik.
  2. Cepat bertindak membuat keputusan tetapi cepat menyesal.
  3. Sangat menarik dan pandai menjaga diri.
  4. Punya daya mental yang sangat kuat.
  5. Suka diberi perhatian.
  6. Sangat diplomatik (pandai memujuk ).
  7. Berkawan dan pandai menyelesaikan masalah orang.
  8. Sangat berani dan tiada perasaan takut.
  9. Suka perkara yang mencabar, pengasih, penyayang, sopan santun dan pemurah.
  10. Emosi cepat terusik.
  11. Cuba kawal perasaan.
  12. Kecenderungan bersifat pendendam.
  13. Agresif dan kelam kabut dalam membuat keputusan.
  14. Kuat daya ingatan.
  15. Gerak hati yang sangat kuat.
  16. Pandai mendorong diri sendiri dan memotivasikan orang lain.
  17. Berpenyakit disekitar kepala dan dada.
  18. Sangat cemburu dan terlalu cemburu
Mei
  1. Keras hati & tegas.
  2. Kuat semangat & bermotivasi tinggi.
  3. Pemikiran yang tajam.
  4. Mudah marah apabila tidak dikawal.
  5. Pandai menarik hati & perhatian orang lain.
  6. Perasaan yang amat mendalam.
  7. Cantik dari segi mental & fizikal.
  8. Tidak perlu dimotivasikan.
  9. Tetap pendirian, tetapi mudah dipengaruhi oleh orang lain.
  10. Mudah dipujuk.
  11. Bersikap sistematik (otak kiri).
  12. Suka berangan.
  13. Kuat daya firasat memahami apa yang terlintas di hati orang lain tanpa diberitahu.
  14. Bahagian telinga & leher mudah diserang penyakit.
  15. Daya khayalan yang tinggi.
  16. Permikiran yang tajam.
  17. Pandai berdebat.
  18. Fizikal yang baik.
  19. Kelemahan sistem pernafasan.
  20. Suka sastera, seni & muzik serta melancong.
  21. Tidak berapa suka duduk di rumah.
  22. Tidak boleh duduk diam.
  23. Tidak punya ramai anak.
  24. Rajin dan bersemangat tinggi.
  25. Agak boros
Jun
  1. Berfikiran jauh & berwawasan.
  2. Mudah ditawan kerana sikap baik.
  3. Berperangai lemah lembut.
  4. Mudah berubah sikap, perangai, idea dan mood.
  5. Idea yang terlalu banyak di kepala.
  6. Bersikap sensitif.
  7. Mempunyai pemikiran yang aktif (sentiasa berfikir).
  8. Sukar melakukan sesuatu dengan segera.
  9. Bersikap suka menangguh-nangguh.
  10. Bersikap terlalu memilih & mahukan yang terbaik.
  11. Cepat marah & cepat sejuk.
  12. Suka bercakap & berdebat.
  13. Suka buat lawak & bergurau.
  14. Otaknya cerdas berangan-angan.
  15. Mudah berkawan & pandai berkawan.
  16. Seorang yang sangat tertib.
  17. Pandai mempamerkan sikap.
  18. Mudah kecil hati.
  19. Mudah kena selsema.
  20. Suka berkemas.
  21. Cepat rasa bosan.
  22. Sikap terlalu memilih & cerewet.
  23. Kurang mempamerkan perasaan.
  24. Lambat untuk sembuh apabila terluka hati.
  25. Suka pada barang yang berjenama.
  26. Mudah menjadi eksekutif.
  27. Kedegilan yang tidak terkawal.
  28. Sesiapa yang memuji, dianggap musuh. Siapa yang menegur dianggap kawan.

Sunnah ketika minum

  1. Membaca Bismillah
  2. Minum dengan tangan kanan
  3. Bernafas di luar gelas ketika minum sebanyak 3 kali dan minum sekali.
  4. Minum dalam keadaan duduk
  5. Memuji Allah ketika minum

Malam jumaat hehehe

Pada malam jumaat si suami memberikan sedikit tazkirah kepada isterinya sebelum menunaikan kewajiban sebagai lelaki ...




Suami :Menurut ulama ,Jika kita berhubungan intim 1x pada malam jmaat (sunnah rasul) bererti kita telah membunuh 40 ekor setan .
Isyeri :Kalau macam tu ,kalau main 2 kali bang ?
Suami :Bererti kita membunuh 80 ekor setan .
Isteri :kalau 3 kali bang ?
Suami :120 setan .
Isteri :kalau 4x bang?
Suami :160 setan .
Isteri :kalau 14x pulak bang ?
Suami :itu kau nak bunuh aku,,,,,,setan...!


Adoinye pun...Ape da~~~~

Tanda lelaki betul2 sayang

Apa tanda lelaki betul2 jatuh cinta??jom tengok..
  • Buat sesuatu dengan rela hati untuk si dia
  • Dia akan selalu menasihati kekasihnya
  • Akan cuba selalu menghiburkan kekasihnya
  • Mengongkong kekasihnya kerana cemburu
  • Takut kehilangan kekasihnya
  • Sentiasa mengawasi pergerakan kekasihnya kerana curiga
  • Tidak suka kekasihnya rapat dengan lelaki lain
  • Mudah merasa cemburu dan sensetif bila kekasihnya kurang menumpukan perhatian kepadanya.
  • Jadi rajin dan sanggup membantu kekasihnya
  • Menjadi gelabah bila kekasihnya berjauhan terlalu lama
  • Sentiasa memastikan keselamatan kekasihnya
  • Mementingkan kekasihnya dari diri sendiri
  • Selalu bertanya kekasihnya samada sayang padanya
  • Tidak melayan perempuan lain kecuali ada perkara yang penting
  • Dia menganggap kekasihnya paling dipercayai dan sanggup menyerahkan harta walaupun nyawa sendiri
  • Dia tidak akan berlaku curang
  • Bukan semua lelaki sanggup menitiskan airmatanya untuk seorang perempuan..So??....:)
~~END~~

Ketika bangun tidur

  • Menyapu kesan tidur pada muka dengan tangan .
"Rasulullah bangun daripada tidur lalu beliau duduk sambil menyapu kesan-kesan tidur pada wajahnya".(Direkodkan oleh Muslim)
  • Membaca doa bangun daripada tidur
  • Bersugi
"Rasulullah apabila bangun daripada tidur ,beliau menggosok giginya menggunakan siwak (kayu sugi)".(Direkodkan oleh Bukhari)

Buaya tembaga gergasi

Tu dia.. Besar beb buaya ni..Apa la yang dia dah makan tu..

PENDUDUK kampung mengerumuni buaya tembaga jantan sepanjang 6.4 meter yang ditangkap di bandar Bunawan, Pulau Mindanao, Filipina.

Tempat : Manila
Panjang buaya : 6.4 meter
Berat : 1075kg

Selebihnya korang boleh tengok dekat myMetro ..

Curang...!!tak boleh bla...

Juliana : "Abang Mie... Jom la datang rumah... saya rindu la.. lagipun suami saya pergi oversea tadi.."


Helmi : "baiklah malam esok abang pergi tau... nanti pandai la abang tipu isteri abang tu.."


Juliana : "Oh ya.. sebelum datang esok.. abang cukur misai kasi licin dulu ye.. abang tahukan saya suka lelaki yg baby-face."


Helmi : "Alamak... yang ni susah sikit.. isteri abang suka abang simpan misai ni nanti dia marah plak"


Juliana : "Alaaa... abang ni nak jumpa saya ke tak nie?"


Helmi : "oklah.. oklah.. Ana punya pasal.. apa saja abang sanggup"


Keesokan paginya, semasa Helmi hendak keluar untuk ke pejabat dia telah memesan kepada isterinya yang dia pulang lewat malam ini kerana ada mesyuarat penting... dan di pejabatnya.. Helmi telah mencukur misainya sampai licin..


Jam 4 pagi ketika Helmi balik ke rumahnya... isterinya sudah tidur... Dengan perlahan Helmi salin baju dan naik ke tempat tidur...tiba-tiba isterinya tersedar lalu meraba-raba wajah Helmi yang licin itu dalam kegelapan... dan berkata... "Kenapa kau tak balik lagi Jalil... kejap lagi suami akak balik...!!"


EErrRRkkKKKKK!!!! 2 X 5 .....

HATI-HATI pengguna facebook

Ni aku copy paste dari facebook je..Ada member aku post kat facebook ..


PEMBERITAHUAN INI UNTUK SEMUA PENGGUNA FACEBOOK: JIKA SESEORANG DALAM PROFIL ANDA ATAU seorang teman mengirimi Anda link yang mengatakan "KUNJUNGI FACEBOOK BARU", JANGAN BUKA... JIKA ANDA MEMBUKANYA, UCAPKAN SELAMAT TINGGAL PADA AKaUN FACEBOOK ANDA! SEBENARNYA INI ADALAH PEKERJAAN DARI HACKER yang mencuri maklumat Anda dan menghapus ANDA SECARA kekal DARI HALAMAN ANDA SENDIRI.SILAKAN COPY...... kirim ke GRoUP DI FACEBOOK ANDA bukan hanya teman-teman Anda!sebarkan semampunya

So ,hati - hati la semua rakan FB sekalian...:)