Komputer bercakap??

Menarik juga pada mereka yang belum mengetahui tentang ni.Macam mana nak tahu jantina komputer korang?mudah je.Korang bukak notepad pastu taip >>> CreateObject("SAPI.SpVoice").Speak"I love You" <<<..Pastu save kan dengan nama i love you.vbs...Masa nak save tu pilih all file.Save la kat dekstop supaya senang nak cari nanti.Lepas dah save korang buka la yang korang dah save tadi.Pastu boleh la kenalpasti apa jantina laptop atau PC korang..:)...




Selain tu,korang boleh gak tukar "i love you" ni pada perkataan lain.Klik je kanan pada ikon yang korang dah create tadi pastu korang klik je edit.Perkataan "i love you" ni korang tukar la pada apa-apa je perkataan lain contohnye "this is my notebook" pastu save semula.Nanti laptop/PC korang akan cakap la apa yang korang taip tu...Sekian...:p
Comments
0 Comments