Koleksi kereta

 
  

   
  

Handphone RAM 1GB

Samsung I9100 Galaxy S II

Memory:1GB
Storage:16GB/32GB
Camera:8 MP,3264 x 2448 pixels,autofocus.LED flash

Javascript trick

Assalamualaikum...
Ehem...Hari ni saya nak kongsikan dengan anda semua satu cara/trik yang boleh korang semua cuba..Menarik jugak rase..Trik ape ye??Ni nak tunjuk la ni..
Ok..Mula-mula skali korang bukak satu website..Kalau boleh biar ade banyak gambar..Tak kira la website apa..lepas tu..Korang copy script  kat bawah ni...

javascript:R=0; x1=.1; y1=.05; x2=.25; y2=.24; x3=1.6; y3=.24; x4=300; y4=200; x5=300; y5=200; DI=document.getElementsByTagName("img"); DIL=DI.length; function A(){for(i=0; i-DIL; i++){DIS=DI[ i ].style; DIS.position='absolute'; DIS.left=(Math.sin(R*x1+i*x2+x3)*x4+x5)+"px"; DIS.top=(Math.cos(R*y1+i*y2+y3)*y4+y5)+"px"}R++}setInterval('A()',5); void(0);

Lepas dah copy,,korang paste je kat browser..Lepas tu enter/go je..Tengok apa jadi dekat gambar-gambar tu.....:)

Contoh trick ni

handphone

              

Perkara yang perlu dielakkan...

Kali saya ingin berkongsi perkara yang perlu dielakkan dalam kehidupan seharian kita...Yang belum tahu tambahlah pengetahuan anda dan pada yang sudah mengetahui,jadikan ini sebagai peringatan...

Makanan yang tidak boleh dicampur dalam 1 hidangan.....

  • Susu dengan ikan
  • Cuka dengan susu
  • Buah-buahan dengan susu
  • Daun salad dengan ikan
  • Daging segar dengan daging kering
  • Benda masam dan berasid
  • Cuka dengan nasi
  • Buah delima dengan serunding
  • Telur dengan ikan



Elakkan perkara ini untuk kesihatan anda....

  • Mandi dengan air suam selepas makan kenyang
  • Senaman dengan perut yang kosong
  • Senaman atau berjalan selepas makan tengah hari
  • Makan buah selepas makan nasi
  • Tidak makan malam
  • Tidur selepas makan

Perancangan Yahudi

Nak tahu apa yang telah mereka rancang??Jom kita tengok...

  1. Mula-mula buka microsoft word.
  2. Taipkan "Q33 NY" dalam huruf besar.(Q33 NY ni adalah kapal terbang yang melanggar bangunan WtC.)
  3. Tukar saiz font besar sikit bagi jelas.
  4. Highlightkan Q33 NY ni dan tukarkan kepada font wingding.
  5. perhatikan apa yang korang semua akan nampak..
Ops...Kapal terbang langgar bangunan??Lepas tu simbol apa yer??Ni dah dirancang lama dah ni..Jaga-jaga ye umat islam dengan "mereka" ni.."Mereka" akan "memanipulasikan" keburukan supaya nampak seperti "kebaikan"...

---------------------------------------------------------------------------------------------------------


Komputer bercakap??

Menarik juga pada mereka yang belum mengetahui tentang ni.Macam mana nak tahu jantina komputer korang?mudah je.Korang bukak notepad pastu taip >>> CreateObject("SAPI.SpVoice").Speak"I love You" <<<..Pastu save kan dengan nama i love you.vbs...Masa nak save tu pilih all file.Save la kat dekstop supaya senang nak cari nanti.Lepas dah save korang buka la yang korang dah save tadi.Pastu boleh la kenalpasti apa jantina laptop atau PC korang..:)...




Selain tu,korang boleh gak tukar "i love you" ni pada perkataan lain.Klik je kanan pada ikon yang korang dah create tadi pastu korang klik je edit.Perkataan "i love you" ni korang tukar la pada apa-apa je perkataan lain contohnye "this is my notebook" pastu save semula.Nanti laptop/PC korang akan cakap la apa yang korang taip tu...Sekian...:p